Wie wij zijn en wat u kunt doen!

CREATIEF AAN DE SLAG VOOR OOST EUROPA
Wij zijn de lappendekensclub en breien/haken op dit moment voor Roemenië en Albanië. Onze artikelen gaan via de stichtingen Licht in de Duisternis en Hoop voor Albanië naar de mensen die het daar nodig hebben.
En u kunt met ons meedoen!
Wat hebben we nodig?
Breigaren, lapjes van 18 bij 18 cm (gehaakt of gebreid), hele dekens voor eenpersoonsbedden of ledikantjes, poncho's maar ook sjaals, truien, knuffeltjes, kousen enz. zijn welkom.
Wij hebben een aantal dames in ons midden die de eventuele losse lapjes aan elkaar haken. Dus u hoeft niet meteen een hele deken te maken! (mag uiteraard wel!) Voorkeur van pendikte rond pen 4,5! Patroon en kleur mag u helemaal zelf weten!
Eventuele voorkeur van stichting is aan te geven bij kant en klare artikelen. Om organisatorische redenen niet bij lapjes!
Meer weten? Neem contact op met Wil via delappendekensclub@live.nl. (ook voor adresgegevens)
Onze "geschiedenis"is te vinden op www.delappendekensclub.punt.nl

Wij zijn geen stichting. We hebben dus geen financieel potje. Iedereen werkt geheel voor eigen kosten mee! We hebben 1 inleveradres en dat is in Ter Aar (bij Alphen a/d Rijn).

TIP: VERSTUUR ZOVEEL MOGELIJK ALLES IN 1 DOOS. DIT SCHEELT ENORM IN UW VERZENDKOSTEN!

Regelmatig worden er lapjes ingeleverd waarbij de draadjes niet zijn afgewerkt. Vanuit de groep dames die ze aan elkaar zetten wordt nu het volgende gevraagd: Natuurlijk snappen we dat niet iedereen daar toe in staat is, maar mocht u zelf dit kunnen doen: wilt u zo vriendelijk zijn om de draadjes netjes weg te werken, zodat de dames niet eerst uren hiermee bezig zijn? Verzoeknummertje van mijzelf hierop aansluitend: ik krijg zo nu en dan ook breiwerkjes toegestuurd die niet af zijn of waarbij zelfs de draad nog niet afgehecht is en dus bij het uitpakken soms iets uitgehaald wordt... Wilt u hier ook opletten? Zo blijft het voor iedereen leuk om aan dit project mee te werken!

dinsdag 5 augustus 2014

Ontvangen én verzoek vanuit Roemenië

Van Ria ontvingen we 4 mooie kaarten. Bij navraag in Roemenië zijn deze ook welkom! Ria zal er dus meer gaan maken. Leuk!

Van mevrouw Reibestein kreeg ik vandaag een doos met een ontzettend mooie deken. Wat een snoepie! 

En vanuit Ter Aar gaan er ook nog twee sjaals richting Roemenië.

"Roemenië" heeft laten weten dat de dekens nog altijd welkom zijn (heb ik toch nog maar eens nagevraagd...) en dat ze hangtasjes en sloffen willen hebben. De tasjes zijn uiteraard voor het "leuk" en kunnen dus in alle kleuren en steken e.d. gemaakt worden. De sloffen zijn voor gebruik en moeten dagelijks gewassen kunnen worden. (voor zover ik begrepen heb, krijgen de kinderen die aan, die bij haar op bezoek komen) Dus graag niet van katoen of wol (heeft ook met het snel kunnen drogen te maken)
De sloffen graag in grote maten!


2 opmerkingen:

  1. http://lindevrouwsweb.blogspot.nl/2011/06/gehaakte-sloffen_05.html is een leuke link waar sloffen gehaakt worden van 6 vierkanten (per slof), er staat een tekening bij hoe de sloffen in elkaar worden gezet. Als ik het goed lees op de Engelse site (http://www.purlbee.com/2009/10/07/whits-knits-granny-square-slippers/) is één vierkantje voor een dames slof ongeveer 11cm DIAGONAAL gemeten, dan is de maat goed voor schoenmaat 37 tot 40.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nice blog i love to crochet when i have time...i found you thrue other bloggers on blogvillage...happy to visit more...blessings

    BeantwoordenVerwijderen