Wie wij zijn en wat u kunt doen!

Wij zijn een clubje vrouwen van de PKN kerk in Ter Aar. Wij maken al jaren lappendekens, eerst voor Kenia, daarna voor Roemenië en Albanië. Lapjes van 18 bij 18 cm (gehaakt of gebreid), hele dekens voor eenpersoonsbedden of ledikantjes (en breigaren) zijn welkom.

Wij hebben een aantal dames in ons midden die de eventuele losse lapjes aan elkaar haken. Dus u hoeft niet meteen een hele deken te maken! (mag uiteraard wel!) Voorkeur van pendikte rond pen 4,5! Patroon en kleur mag u helemaal zelf weten!

U maakt ons ook blij met breigaren!


Meer weten? Neem contact op met Wil via delappendekensclub@live.nl. (ook voor adresgegevens)

Onze "geschiedenis"is te vinden op www.delappendekensclub.punt.nl


Wij zijn geen stichting. We hebben dus geen financieel potje. Iedereen werkt geheel voor eigen kosten mee! We hebben 1 inleveradres en dat is in Ter Aar (bij Alphen a/d Rijn).


TIP: VERSTUUR ZOVEEL MOGELIJK ALLES IN 1 DOOS. DIT SCHEELT ENORM IN UW VERZENDKOSTEN!


Omdat ik gisteren ( 7-4-18) te horen kreeg dat de leveringen aan Roemenië gaan stoppen, gaat alles voortaan naar Albanië. Om die en andere organisatorische redenen gaan we weer terug naar onze roots. Vanaf 1 juli het vriendelijke verzoek om alleen lapjes of dekens naar ons op te sturen. Uw kant-en-klare spullen kunt u natuurlijk inleveren bij heel veel inzamelingsacties door het hele land. Omdat we weten dat veel, vooral ouderen en instellingen, het fijn vinden een adres voor de lapjes te hebben, willen we ons daar vooral op gaan richten. Bent u nog met iets voor ons bezig? Geen paniek: u mag het natuurlijk dan nog gewoon inleveren! We staan nu wel weer open voor nieuwe lapjes breiers!

Regelmatig worden er lapjes ingeleverd waarbij de draadjes niet zijn afgewerkt. Vanuit de groep dames die ze aan elkaar zetten wordt nu het volgende gevraagd: Natuurlijk snappen we dat niet iedereen daar toe in staat is, maar mocht u zelf dit kunnen doen: wilt u zo vriendelijk zijn om de draadjes netjes weg te werken, zodat de dames niet eerst uren hiermee bezig zijn? Zo blijft het voor iedereen leuk om aan dit project mee te werken!

Komt u uit Ter Aar of directe omgeving en wilt u helpen met het aan elkaar zetten van de lappen? Neem dan contact op met Wil via delappendekensclub@live.nl


dinsdag 20 februari 2018

Het loopt uit de hand....

Sinds ongeveer 2012 zetten wij ons in met onze eigen gemaakte dekens en ondertussen nog meer spulletjes voor minder bedeelden in Oost-Europa. Daarvoor maakten we al dekens voor Kenia. Veel mensen hebben zich ondertussen aangemeld en breien/haken vol enthousiasme mee. Natuurlijk is dat iets om heel erg blij mee te zijn. Maar ... eerlijk gezegd loopt het ondertussen een beetje uit de hand. De lapjes krijgen we niet meer weggewerkt met het aantal 'aan-elkaar-zet-dames'die we hebben. En mijn huis lijkt meer een pakhuis, zo af en toe.

Helaas moet ik dus een stop gaan invoeren voor nieuwe breisters/haaksters. Niet schrikken: doe je al mee, dan kan je gewoon doorgaan!

Dat wil overigens niet zeggen dat je dus niet iets kan maken voor Oost-Europa. Er zijn veel meer stichtingen die er blij mee zijn. Het is immers mooi en nieuw! De stichting voor Albanië waar wij voor bezig zijn o.a. wil de spullen ook gewoon in ontvangst nemen. Zie voor meer info hun site.

Ook Oosteuropazending heeft meerdere inleverplekken. Meer info vind je ook op hun site.
Maar er is vast nog veel meer.

Jammer genoeg heb ik geen postadressen kunnen vinden, waar je de spullen dus zo heen kan sturen. Dat had ik graag gemeld, want ik vind het jammer als jullie mooie spullen niet meer daar terecht komen...
Weet jij een stichting die hier wel genoemd wil worden met een postadres, dan hoor ik dat graag!

Nogmaals: we zijn NIET gestopt, we nemen alleen geen nieuwe 'deelnemers' meer aan.