Let op!

Wij zijn voorzien van genoeg breisters en haaksters.

Graag verwijzen we u naar een soortgelijk project in Rotterdam: kroeldekens.


WOL BLIJFT WELKOM!


zaterdag 29 augustus 2015

Even aandacht voor Madagaskar
Dit keer even iets heel anders. Familie van mij werkt in Madagaskar en zetten zich in voor de bevolking aldaar. Via Hoveraid, een organisatie die door het gebruik van hovercrafts mensen kunnen bereiken die normaal onbereikbaar zijn.

Zoals Hoveraid zelf zegt:
HoverAid zet hovercrafts in om moeilijk toegankelijke gebieden bereikbaar te maken en zo toegang tot elementaire gezondheidszorg en andere basis voorzieningen mogelijk te maken. Dat doen we in nauwe samenwerking met andere hulporganisaties. De HoverAid familie bestaat uit Stichting HoverAid Nederland, HoverAid UK en HoverAid Madagascar. HoverAid is een groeiende federatie. In de komende jaren zullen in meerdere landen HoverAid organisaties worden opgestart.

Dit is wat wij in Madagaskar doen:
Mobiele medische teams. Wij sturen mobiele medische teams naar geïsoleerde gebieden voor medische zorg.
Basis gezondheidsprogramma. Dit programma richt zich op preventie van de meest voorkomende ziektes.
Aanleg watervoorzieningen. Met dit schone drinkwater kan bijvoorbeeld diarree kan worden voorkomen;
Faciliterende programma’s. Wij stellen onze hovercrafts ook ter beschikking aan andere organisaties met uiteenlopende specialiteiten, zoals voorlichting over water en malaria.
Basiskampen. HoverAid verzorgt ook basiskampen in afgelegen gebieden voor andere organisaties. Hier kunnen voorlichters, oogartsen en bijvoorbeeld vaccinatieteams gebruik van maken.


Omdat het werk wat zij daar doen gewoon hard nodig is, wilde ik dit toch graag even met jullie delen. Om dit werk te kunnen blijven doen, is immers geld nodig!
(voor de duidelijkheid: hier gaan geen spullen van ons heen)

IMG_0283_800.jpg
De hovercraft bereikt de onbereikbaren
Kijk op Hoveraid.nl voor meer info!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten