Wie wij zijn en wat u kunt doen!

CREATIEF AAN DE SLAG VOOR OOST EUROPA
Wij zijn de lappendekensclub en breien/haken op dit moment voor Roemenië en Albanië. Onze artikelen gaan via de stichtingen Licht in de Duisternis en Hoop voor Albanië naar de mensen die het daar nodig hebben.
En u kunt met ons meedoen!
Wat hebben we nodig?
Breigaren, lapjes van 18 bij 18 cm (gehaakt of gebreid), hele dekens voor eenpersoonsbedden of ledikantjes, poncho's maar ook sjaals, truien, knuffeltjes, kousen enz. zijn welkom.
Wij hebben een aantal dames in ons midden die de eventuele losse lapjes aan elkaar haken. Dus u hoeft niet meteen een hele deken te maken! (mag uiteraard wel!) Voorkeur van pendikte rond pen 4,5! Patroon en kleur mag u helemaal zelf weten!
Eventuele voorkeur van stichting is aan te geven bij kant en klare artikelen. Om organisatorische redenen niet bij lapjes!
Meer weten? Neem contact op met Wil via delappendekensclub@live.nl. (ook voor adresgegevens)
Onze "geschiedenis"is te vinden op www.delappendekensclub.punt.nl

Wij zijn geen stichting. We hebben dus geen financieel potje. Iedereen werkt geheel voor eigen kosten mee! We hebben 1 inleveradres en dat is in Ter Aar (bij Alphen a/d Rijn).

TIP: VERSTUUR ZOVEEL MOGELIJK ALLES IN 1 DOOS. DIT SCHEELT ENORM IN UW VERZENDKOSTEN!

Regelmatig worden er lapjes ingeleverd waarbij de draadjes niet zijn afgewerkt. Vanuit de groep dames die ze aan elkaar zetten wordt nu het volgende gevraagd: Natuurlijk snappen we dat niet iedereen daar toe in staat is, maar mocht u zelf dit kunnen doen: wilt u zo vriendelijk zijn om de draadjes netjes weg te werken, zodat de dames niet eerst uren hiermee bezig zijn? Verzoeknummertje van mijzelf hierop aansluitend: ik krijg zo nu en dan ook breiwerkjes toegestuurd die niet af zijn of waarbij zelfs de draad nog niet afgehecht is en dus bij het uitpakken soms iets uitgehaald wordt... Wilt u hier ook opletten? Zo blijft het voor iedereen leuk om aan dit project mee te werken!

zaterdag 29 augustus 2015

Even aandacht voor Madagaskar
Dit keer even iets heel anders. Familie van mij werkt in Madagaskar en zetten zich in voor de bevolking aldaar. Via Hoveraid, een organisatie die door het gebruik van hovercrafts mensen kunnen bereiken die normaal onbereikbaar zijn.

Zoals Hoveraid zelf zegt:
HoverAid zet hovercrafts in om moeilijk toegankelijke gebieden bereikbaar te maken en zo toegang tot elementaire gezondheidszorg en andere basis voorzieningen mogelijk te maken. Dat doen we in nauwe samenwerking met andere hulporganisaties. De HoverAid familie bestaat uit Stichting HoverAid Nederland, HoverAid UK en HoverAid Madagascar. HoverAid is een groeiende federatie. In de komende jaren zullen in meerdere landen HoverAid organisaties worden opgestart.

Dit is wat wij in Madagaskar doen:
Mobiele medische teams. Wij sturen mobiele medische teams naar geïsoleerde gebieden voor medische zorg.
Basis gezondheidsprogramma. Dit programma richt zich op preventie van de meest voorkomende ziektes.
Aanleg watervoorzieningen. Met dit schone drinkwater kan bijvoorbeeld diarree kan worden voorkomen;
Faciliterende programma’s. Wij stellen onze hovercrafts ook ter beschikking aan andere organisaties met uiteenlopende specialiteiten, zoals voorlichting over water en malaria.
Basiskampen. HoverAid verzorgt ook basiskampen in afgelegen gebieden voor andere organisaties. Hier kunnen voorlichters, oogartsen en bijvoorbeeld vaccinatieteams gebruik van maken.


Omdat het werk wat zij daar doen gewoon hard nodig is, wilde ik dit toch graag even met jullie delen. Om dit werk te kunnen blijven doen, is immers geld nodig!
(voor de duidelijkheid: hier gaan geen spullen van ons heen)

IMG_0283_800.jpg
De hovercraft bereikt de onbereikbaren
Kijk op Hoveraid.nl voor meer info!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten