Wie wij zijn en wat u kunt doen!

Wij zijn een clubje vrouwen van de PKN kerk in Ter Aar. Wij maken al jaren lappendekens, eerst voor Kenia, daarna voor Roemenië en Albanië. Lapjes van 18 bij 18 cm (gehaakt of gebreid), hele dekens voor eenpersoonsbedden of ledikantjes (en breigaren) zijn welkom.

Wij hebben een aantal dames in ons midden die de eventuele losse lapjes aan elkaar haken. Dus u hoeft niet meteen een hele deken te maken! (mag uiteraard wel!) Voorkeur van pendikte rond pen 4,5! Patroon en kleur mag u helemaal zelf weten!

U maakt ons ook blij met breigaren!


Meer weten? Neem contact op met Wil via delappendekensclub@live.nl. (ook voor adresgegevens)

Onze "geschiedenis"is te vinden op www.delappendekensclub.punt.nl


Wij zijn geen stichting. We hebben dus geen financieel potje. Iedereen werkt geheel voor eigen kosten mee! We hebben 1 inleveradres en dat is in Ter Aar (bij Alphen a/d Rijn).


TIP: VERSTUUR ZOVEEL MOGELIJK ALLES IN 1 DOOS. DIT SCHEELT ENORM IN UW VERZENDKOSTEN!


Omdat ik gisteren ( 7-4-18) te horen kreeg dat de leveringen aan Roemenië gaan stoppen, gaat alles voortaan naar Albanië. Om die en andere organisatorische redenen gaan we weer terug naar onze roots. Vanaf 1 juli het vriendelijke verzoek om alleen lapjes of dekens naar ons op te sturen. Uw kant-en-klare spullen kunt u natuurlijk inleveren bij heel veel inzamelingsacties door het hele land. Omdat we weten dat veel, vooral ouderen en instellingen, het fijn vinden een adres voor de lapjes te hebben, willen we ons daar vooral op gaan richten. Bent u nog met iets voor ons bezig? Geen paniek: u mag het natuurlijk dan nog gewoon inleveren! We staan nu wel weer open voor nieuwe lapjes breiers!

Regelmatig worden er lapjes ingeleverd waarbij de draadjes niet zijn afgewerkt. Vanuit de groep dames die ze aan elkaar zetten wordt nu het volgende gevraagd: Natuurlijk snappen we dat niet iedereen daar toe in staat is, maar mocht u zelf dit kunnen doen: wilt u zo vriendelijk zijn om de draadjes netjes weg te werken, zodat de dames niet eerst uren hiermee bezig zijn? Zo blijft het voor iedereen leuk om aan dit project mee te werken!

Komt u uit Ter Aar of directe omgeving en wilt u helpen met het aan elkaar zetten van de lappen? Neem dan contact op met Wil via delappendekensclub@live.nl


zaterdag 29 augustus 2015

Even aandacht voor Madagaskar
Dit keer even iets heel anders. Familie van mij werkt in Madagaskar en zetten zich in voor de bevolking aldaar. Via Hoveraid, een organisatie die door het gebruik van hovercrafts mensen kunnen bereiken die normaal onbereikbaar zijn.

Zoals Hoveraid zelf zegt:
HoverAid zet hovercrafts in om moeilijk toegankelijke gebieden bereikbaar te maken en zo toegang tot elementaire gezondheidszorg en andere basis voorzieningen mogelijk te maken. Dat doen we in nauwe samenwerking met andere hulporganisaties. De HoverAid familie bestaat uit Stichting HoverAid Nederland, HoverAid UK en HoverAid Madagascar. HoverAid is een groeiende federatie. In de komende jaren zullen in meerdere landen HoverAid organisaties worden opgestart.

Dit is wat wij in Madagaskar doen:
Mobiele medische teams. Wij sturen mobiele medische teams naar geïsoleerde gebieden voor medische zorg.
Basis gezondheidsprogramma. Dit programma richt zich op preventie van de meest voorkomende ziektes.
Aanleg watervoorzieningen. Met dit schone drinkwater kan bijvoorbeeld diarree kan worden voorkomen;
Faciliterende programma’s. Wij stellen onze hovercrafts ook ter beschikking aan andere organisaties met uiteenlopende specialiteiten, zoals voorlichting over water en malaria.
Basiskampen. HoverAid verzorgt ook basiskampen in afgelegen gebieden voor andere organisaties. Hier kunnen voorlichters, oogartsen en bijvoorbeeld vaccinatieteams gebruik van maken.


Omdat het werk wat zij daar doen gewoon hard nodig is, wilde ik dit toch graag even met jullie delen. Om dit werk te kunnen blijven doen, is immers geld nodig!
(voor de duidelijkheid: hier gaan geen spullen van ons heen)

IMG_0283_800.jpg
De hovercraft bereikt de onbereikbaren
Kijk op Hoveraid.nl voor meer info!