Wie wij zijn en wat u kunt doen!

CREATIEF AAN DE SLAG VOOR OOST EUROPA
Wij zijn de lappendekensclub en breien/haken op dit moment voor Roemenië en Albanië. Onze artikelen gaan via de stichtingen Licht in de Duisternis en Hoop voor Albanië naar de mensen die het daar nodig hebben.
En u kunt met ons meedoen!
Wat hebben we nodig?
Breigaren, lapjes van 18 bij 18 cm (gehaakt of gebreid), hele dekens voor eenpersoonsbedden of ledikantjes, poncho's maar ook sjaals, truien, knuffeltjes, kousen enz. zijn welkom.
Wij hebben een aantal dames in ons midden die de eventuele losse lapjes aan elkaar haken. Dus u hoeft niet meteen een hele deken te maken! (mag uiteraard wel!) Voorkeur van pendikte rond pen 4,5! Patroon en kleur mag u helemaal zelf weten!
Eventuele voorkeur van stichting is aan te geven bij kant en klare artikelen. Om organisatorische redenen niet bij lapjes!
Meer weten? Neem contact op met Wil via delappendekensclub@live.nl. (ook voor adresgegevens)
Onze "geschiedenis"is te vinden op www.delappendekensclub.punt.nl

Wij zijn geen stichting. We hebben dus geen financieel potje. Iedereen werkt geheel voor eigen kosten mee! We hebben 1 inleveradres en dat is in Ter Aar (bij Alphen a/d Rijn).

TIP: VERSTUUR ZOVEEL MOGELIJK ALLES IN 1 DOOS. DIT SCHEELT ENORM IN UW VERZENDKOSTEN!

Regelmatig worden er lapjes ingeleverd waarbij de draadjes niet zijn afgewerkt. Vanuit de groep dames die ze aan elkaar zetten wordt nu het volgende gevraagd: Natuurlijk snappen we dat niet iedereen daar toe in staat is, maar mocht u zelf dit kunnen doen: wilt u zo vriendelijk zijn om de draadjes netjes weg te werken, zodat de dames niet eerst uren hiermee bezig zijn? Verzoeknummertje van mijzelf hierop aansluitend: ik krijg zo nu en dan ook breiwerkjes toegestuurd die niet af zijn of waarbij zelfs de draad nog niet afgehecht is en dus bij het uitpakken soms iets uitgehaald wordt... Wilt u hier ook opletten? Zo blijft het voor iedereen leuk om aan dit project mee te werken!

donderdag 12 maart 2015

Spitsuur voor Roemenië

Deze week weer heel veel spullen binnen gekregen.
Dinsdag bij onze haakdame Hanneke haalde ik o.a. 14 dekens , 3 babydekentjes en nog meer moois op.
Hanneke haakt/naait de lapjes aan elkaar, maar breit zelf ook nog tussendoor....
Woensdag bracht de post een doos van Jetty:

 En mevrouw de Boer bracht het volgende:Vandaag naar Bea, die de lapjes aan elkaar naait/haakt van mevr. Rietveld:


En bij Alie (die ook lapjes aan elkaar haakt/naait, maar óók zelf breit, smaen met een vriendin), haalde ik vanmiddag spullen op:Ontzettend bedankt allemaal! Zojuist alles ingeleverd bij Licht in de Duisternis!

2 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat er zoveel mensen zijn, die wat over hebben voor anderen die het veel moeilijker en minder hebben dan ons!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat er zoveel mensen zijn, die wat over hebben voor anderen die het veel moeilijker en minder hebben dan ons!!

    BeantwoordenVerwijderen