Wie wij zijn en wat u kunt doen!

CREATIEF AAN DE SLAG VOOR OOST EUROPA
Wij zijn de lappendekensclub en breien/haken op dit moment voor Roemenië en Albanië. Onze artikelen gaan via de stichtingen Licht in de Duisternis en Hoop voor Albanië naar de mensen die het daar nodig hebben.
En u kunt met ons meedoen!
Wat hebben we nodig?
Breigaren, lapjes van 18 bij 18 cm (gehaakt of gebreid), hele dekens voor eenpersoonsbedden of ledikantjes, poncho's maar ook sjaals, truien, knuffeltjes, kousen enz. zijn welkom.
Wij hebben een aantal dames in ons midden die de eventuele losse lapjes aan elkaar haken. Dus u hoeft niet meteen een hele deken te maken! (mag uiteraard wel!) Voorkeur van pendikte rond pen 4,5! Patroon en kleur mag u helemaal zelf weten!
Eventuele voorkeur van stichting is aan te geven bij kant en klare artikelen. Om organisatorische redenen niet bij lapjes!
Meer weten? Neem contact op met Wil via delappendekensclub@live.nl. (ook voor adresgegevens)
Onze "geschiedenis"is te vinden op www.delappendekensclub.punt.nl

Wij zijn geen stichting. We hebben dus geen financieel potje. Iedereen werkt geheel voor eigen kosten mee! We hebben 1 inleveradres en dat is in Ter Aar (bij Alphen a/d Rijn).

TIP: VERSTUUR ZOVEEL MOGELIJK ALLES IN 1 DOOS. DIT SCHEELT ENORM IN UW VERZENDKOSTEN!

Regelmatig worden er lapjes ingeleverd waarbij de draadjes niet zijn afgewerkt. Vanuit de groep dames die ze aan elkaar zetten wordt nu het volgende gevraagd: Natuurlijk snappen we dat niet iedereen daar toe in staat is, maar mocht u zelf dit kunnen doen: wilt u zo vriendelijk zijn om de draadjes netjes weg te werken, zodat de dames niet eerst uren hiermee bezig zijn? Verzoeknummertje van mijzelf hierop aansluitend: ik krijg zo nu en dan ook breiwerkjes toegestuurd die niet af zijn of waarbij zelfs de draad nog niet afgehecht is en dus bij het uitpakken soms iets uitgehaald wordt... Wilt u hier ook opletten? Zo blijft het voor iedereen leuk om aan dit project mee te werken!

dinsdag 23 september 2014

Is sinterklaas al in het land?

Toen ik gisteren thuis kwam, stonden er twee tassen voor de deur! Leuk! Maar van wie? Geen idee! (lijkt Sinterklaas wel!)
Vóór wie was natuurlijk wel duidelijk. Het ging namelijk om dekens en een poncho:Later kwam een vriendelijke mevrouw wol brengen.
Bij Alie ging ik vandaag de grote wisseltruc toepassen. Alie gaat voor ons namelijk lapjes omhaken. Dus bracht ik haar voor de eerste keer twee tassen vol lapjes die door jullie zijn opgestuurd.Alie had echter ook alweer spullen voor ons klaar staan. Dus ging ik met twee dozen weer richting huis.....Lapjes en heel veel andere mooie spullen!
kleding

Poncho's, sjaals, dekentje, kruikenzak (met kruik)

Ook ontving ik vandaag twee dozen met  hele mooie lapjes van mevr. van Vliet (ze is al 92!)

Dus toen werd het tijd om alles weer op de foto te krijgen....en toen ik eindelijk dacht klaar te zijn, ging de bel.....de pakketbezorger met weer een doos! Helaas zonder afzender (alleen een postcode...)
En ook die zat propvol moois:


Mooie sjaals

Poncho's

Omslagdoeken en nog een poncho!
Lieve mensen, allemaal heel erg bedankt! Ik hoop dat jullie mijn blog lezen, anders weet ik niet hoe/wie ik moet bedanken...of moet ik toch Sinterklaas maar bellen? ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten